Blomkålssuppe med kikærter og chorizo

Blomkålssuppe med kikærter og chorizo

En lækker blomkålssuppe, som er testet på mine børn, og den blev 100% godkendt. Endnu en god måde at få grøntsager indenbords og proteinerne får du fra kikærterne.

Blomkålssuppe med fennikel, kikærter og chorizo

29. marts 2019
: 4
: Let

Af:

Ingredienser
  • 1 stort blomkålshoved eller 2 små
  • 1 fennikel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 85 g chorizo
  • 2 liter vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 laurbærblade
  • 1-2 tsk. tørret timian (frisk timian er endnu mere lækkert)
  • 1/4 - 1/2 tsk. cayennepeber
  • Salt & peber
  • Olie til stegning (gerne kokosolie)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 tsk. salt
  • Evt. krydderi efter eget valg (timian, rosmarin...)
Fremgangsmåde
  • Step 1 (Hvis du bruger ovn til kikærterne i stedet for en airfryer, er det en god ide at tænde ovnen på 200 grader allerede fra start af)
  • Step 2 Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i skiver af ca. 5 mm.
  • Step 3 Skær løg, hvidløg og fennikel i mindre stykker og svits dem i olie i en gryde sammen med chorizoskiverne.
  • Step 4 Sæt imens en elkedel over med vand og skær bromkålen i buketter.
  • Step 5 Fisk nu chorizoskiverne op, skær dem i mindre stykker og læg dem på et stykke køkkenrulle på en tallerken, så fedtet suges og de dermed bliver dejlig sprøde.
  • Step 6 Hæld nu det kogende vand i gryden, smuldr og tilsæt bouillonterninger. Tilsæt blomkålsbuketterne, laurbærblade, cayennepeber (hold igen – du kan altid putte mere i senere).
  • Step 7 Rør godt rundt og lad nu suppen småkoge ved middel varme i ca. 20 minutter, til blomkålen er blevet mør.
  • Step 8 Mens suppen småkoger tilbedes kikærterne. Jeg bruger altid en airfryer, men du kan sagtens også putte dem i ovnen. Skyl kikærterne og hæld vandet fra. Læg dem på en bageplade/i en airfryer og bland dem godt sammen med 1 spsk. olie, 1/2 tsk. salt og evt. timian/rosmarin.. Bag dem i airfryeren eller i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til de er dejligt sprøde. Vend dem gerne lidt rundt undervejs.
  • Step 9 Når suppen har kogt, fiskes laurbærbladene op, og suppen blendes med en stavblender (har du meget kræsne børn, kan du også si den, så der absolut ikke er nogle klumper i)
  • Step 10 Smag suppen til med salt, peber, cayenne & timian og server!