Burgerboller med 100% fuldkorn

Burgerboller med 100% fuldkorn

Hjemmelavede burgerboller smager fantastisk, og selv om disse er 100 % fuldkorn er de stadig luftige og virkelig lækre! Når jeg laver dem, laver jeg en stor portion, så jeg kan have dem i fryseren. Vi bruger dem både til burgere, men ungerne får dem indimellem også med i madpakken med kylling & avocado, eller hvad vi lige har i køleskabet – og de elsker det!

Burgerboller med 100% fuldkorn

29. marts 2019
: Ca. 16 stk.

Af:

Ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 1/2 dl olie
  • 2 tsk. havsalt
  • 4 tsk. honning
  • 2 æg
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 350 g fuldkornsdurummel
  • 300 g fuldkornsspeltmel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til toppen
Fremgangsmåde
  • Step 1 Opløs gæren i lillefingervamt vand.
  • Step 2 Tilsæt salt, olie, honning og æg og rør det godt sammen.
  • Step 3 Tilsæt melet lidt ad gangen og rør godt med en røremaskine til dejen har en lind konsistens.
  • Step 4 Lad dejen hæve i minimum 35 minutter – gerne mere.
  • Step 5 Form nu bollerne og flad dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i min. 25 minutter.
  • Step 6 Lige inden du sætter dem i ovnen pensles de med æg pisket med en gaffel og drys med sesamfrø.
  • Step 7 Bages ved 200 g (varmluft) i 9-11 minutter.