Granola med boghvedekerner

Granola med boghvedekerner

Hjemmelavet granola er super lækkert som topping på din smoothie, kefir, skyr, æbledessert….anvendelsen har næsten ingen begrænsninger. Du behøver slet ikke køre stringent efter denne opskrift (den er egentlig blot en basic udgave) – du blander bare selv, hvad du nu har af kerner, frø, gryn, nødder osv. Man kan tilsætte krydderier som f.eks. kanel og kardemomme, og udover kokosolie kan man også tilsætte lidt honning, hvis man savner lidt af den søde smag.

Det er meget nemt at lave og så er det fyldt med gode fedtstoffer og næringsstoffer. Jo lavere temperatur, du laver den ved, jo bedre er det for råvarerne og din tarmflora. Men har du travlt, kan du også lave den ved højere temperaturer – jo højere temparaturer, des kortere tid skal det have i ovnen.

Granola med boghvedekerner

29. marts 2019

Af:

Ingredienser
  • 1 1/2 dl boghvedekerner
  • 2 dl havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl hakkede valnødder
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 dl kokosolie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Læg først boghvedekernerne i blød i koldt vand i min. 20 minutter.
  • Step 2 Hæld vandet fra boghvedekernerne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål. Rør godt rundt.
  • Step 3 Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ved 80 grader i ca. 1 1/2 time. Husk at røre rundt i det indimellem.
  • Step 4 Når det føles tørt og lettere ristet tager du det ud af ovnen og lader det køle af.
  • Step 5 Når det er helt afkølet, hældes det på en lufttæt beholder (f.eks. et patentglas), så det bevarer sin sprødhed.