Quinoasalat med grønkålschips & sprøde kikærter

Quinoasalat med grønkålschips & sprøde kikærter

Grønkålschips smager virkelig godt, så her skulle de lige testes sammen med quinoa og kikærter. En super lækker salat, som du både kan bruge som hovedret, tilbehør eller som en god frokostsalat. Quinoa indeholder omega-3 fedtsyrer og masser af kostfibre, protein og jern, og så er de også glutenfri.

Quinoasalat med grønkålschips & sprøde kikærter

29. marts 2019
: 4
: Let

Af:

Ingredienser
  • 2 dl quinoa (jeg brugte blandet sort & hvid)
  • 1 bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon)
  • -----------
  • 1 dåse kikærter
  • Krydderier til kikærterne (salt & f.eks. rosmarin, timian..)
  • 1 spsk. olie
  • ----------
  • 6-8 store blade grønkål (ca.)
  • 1-2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 95 grader varmluft
  • Step 2 Skyl grønkålsbladene og riv dem i stykker (uden at tage den inderste seje stængel med). Bag dem i ovnen i ca. 1 time. Hold godt øje med dem undervejs.
  • Step 3 (Hvis du har travlt kan du også bage dem ved 170 grader i 10-15 minutter – de bliver dog lidt mere brændt i kanterne på denne måde.)
  • Step 4 Fordel grønkålsstykkerne på en bradepande med bagepapir og masser olie og salt ind i grønkålen.
  • Step 5 Rist kikærterne enten i en airfryer eller på en pande. I min airfryer skulle de have 25 minutter.
  • Step 6 Kog quinoaen efter anvisning på pakken sammen med en bouillonterning, hæld evt. overskydende vand fra og lad det køle af.
  • Step 7 Hæld quinoaen i en skål og bland det med grønkålschips og de ristede kikærter.
  • Step 8 Velbekomme!