Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

Den søde kartoffel tilhører græskar-familien og påvirker blodsukkeret mindre end almindelige hvide kartofler gør, idet den indeholder næsten dobbelt så mange fibre. Den er fyldt med antioxidanter og er bl.a. rig på kalcium, som er godt for knoglerne.

Her får du dem i en frikadelleudgave, og du bestemmer jo helt selv, hvad du vil spise til dem. Vi fik en god salat med urtedressing og sprøde kikærter.

Salat med frikadeller af sød kartoffel, sprøde kikærter og urtedressing

29. marts 2019
: 3-4

Af:

Ingredienser
  • ---------- FARS ----------
  • 500 g søde kartofler
  • 1 æg
  • 3 spsk. tomatpure
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. boghvedemel + lidt ekstra til rulning.
  • 2 dl havregryn
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • ---------- SPRØDE KIKÆRTER ----------
  • 2 dåser kikærter
  • 1-2 spsk. olie
  • 4 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • Et drys tørrede chilikerner
  • 1/2 tsk. salt
  • ---------- SALAT ----------
  • Hvad du nu har - jeg brugte strimlet spidskål, spinatblade, rød peberfrugt og avocado.
  • ---------- DRESSING ----------
  • 2 dl cremefraiche
  • Friske hakkede krydderurter efter eget valg (dild, purløg, persille....)
  • finthakket forårsløg/skalotteløg/rødløg
  • Citronsaft
  • Evt. et lille fed presset hvidløg
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand i 10-15 minutter, indtil de er godt møre.
  • Step 2 Put imens resten af ingredienserne til farsen i en skål og bland det godt sammen.
  • Step 3 Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien og drys krydderier ud over kikærterne og bland det hele godt sammen. Fordel dernæst kikærterne jævnt udover bagepladen.
  • Step 4 Klargør salaten.
  • Step 5 Tænd ovnen på 195 grader (varmluft) og sæt kikærterne derind, når temperaturen er opnået.
  • Step 6 Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, læg dem i skålen sammen med resten af ingredienserne og mos det hele godt sammen med en gaffel.
  • Step 7 Form farsen til boller på størrelse med frikadeller, rul dem i meget LIDT boghvedemel og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (de må ikke blive helt hvide og melede).
  • Step 8 Bag frikadellerne i ovnen i 15 minutter sammen med kikærterne. Hold godt øje med kikærterne – de skal have ca. 25 minutter i alt, så tag dem ud, når de er færdige.
  • Step 9 Når de 15 minutter er gået, hæves ovntemperaturen til 240 grader og bag frikadellerne videre i ca. 8 minutter (hold godt øje undervejs, da de ikke må blive brændte).
  • Step 10 Hvis du synes, at de ser lidt tørre ud, kan du evt. pensle dem med lidt olie lige inden du giver dem bagningen på de 240 grader.
  • Step 11 Server frikadellerne sammen med salat, dressing og drys med de sprøde kikærter.