Spinatgryde à la Palak Paneer

Spinatgryde à la Palak Paneer

Denne ret kan godt se lidt spøjs og mindre indbydende ud, men den smager fantastisk – og den er faktisk en af børnenes favoritter herhjemme! Jo mere passata/flåede tomater du putter i, jo mere brun bliver den i farven – men smagen bliver faktisk bedre. Så det må være op til dig, om synet eller smagen skal vægte højest… 🙂

Spinatgryde à la palak paneer

29. marts 2019
: 6

Af:

Ingredienser
  • ----------SPINATSOVS----------
  • 500 g frisk/frosset spinat
  • lidt vand
  • 1 stort løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. bukkehornsfrø (kan udelades)
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • 250-500 g passata/flåede tomater
  • 1/2 liter bouillon (blandet høns & grønt)
  • 2 dl cremefraiche
  • Salt & peber og evt. lidt cayennepeber
  • Olie til stegning
  • 4-5 kyllingefileter skåret i strimler
  • Palak paneer ost / feta
Fremgangsmåde
  • Step 1 Blend spinaten med f.eks. en stavblender sammen med lidt koldt vand til en cremet konsistens (har du frossen spinat, skal den selvfølgelig tø op først).
  • Step 2 Svits løg, hvidløg, ingefær og de øvrige krydderier i en gryde sammen med lidt olie et minuts tid.
  • Step 3 Tilsæt den blendede spinat, passata og bouillon og varm det hele op.
  • Step 4 Svits imens kyllingefileterne på en pande i lidt salt, peber, spidskommen & garam masala. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de bliver kogt færdige i spinatsovsen.
  • Step 5 Læg de stegte kyllingestrimler ned i spinatsovsen og lad retten simre så længe som muligt.
  • Step 6 Har du fået fingrene i palak paneer ost, steges denne kort på panden. Har du almindelig feta skæres denne i nogle blokke.
  • Step 7 Server med fuldkornsris, blomkålscouscous eller bare for sig selv – og drys med lidt af osten på toppen.