Strimlet squash med citron- og persillepesto

Strimlet squash med citron- og persillepesto

Vil du have en masse grøntsager indenbords uden at føle, at du er på en kedelig grøntsagskur, så skulle du prøve denne udgave. Den lækre pesto gør, at du faktisk slet ikke tænker over, at det er ren squash, du er i gang med at spise. Det bedste resultat opnåes helt klart ved brug af en spiralizer, men sådanne fåes heldigvis også til overkommelige penge.

Den kan spises sammen med både kylling, fisk, grøntsagsfrikadeller, eller hvad du lige har lyst til! Den er også genial i frokostpakken – her ville jeg dog ikke stege squashen men spise dem rå sammen med pestoen.

Strimlet squash med citron- og persillepesto

29. marts 2019
: 2

Af:

Ingredienser
  • 2 squash
  • lidt olie til stegning
  • --------- CITRON- OG PERSILLEPESTO ---------
  • 1 dl frisk persille
  • 1 dl frisk salvie (hvis tørret brug kun ca. 1 tsk.)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl soltørrede tomater
  • 1 dl parmesanost / grana padano
  • 1 spsk. olivenolie (evt. lidt mere)
  • Skal af 1/2 økologisk citron
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Put alle ingredienserne undtagen olien i en blender/foodprocessor og kør den til en grynet masse.
  • Step 2 Tilsæt evt. lidt af olien, hvis maskinen mangler lidt væske for at kunne blende ordentligt. Rør til sidst resten af olien i med en ske. Smag til med salt og peber.
  • Step 3 Striml squash i en spiralizer og steg på en pande i lidt olie i max. 1 minut. De må ikke blive for vandede.
  • Step 4 Tag strimlerne op af og læg dem i en skål. Bland pestoen i squashen og server sammen med f.eks. kylling eller fisk.
  • Step 5 TIP! Du kan også undlade at stege squashen og spise den rå blandet med pestoen.