Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

Jeg må blankt erkende, at jeg ikke er den store fan af laks (medmindre, den er røget), men det skal jo ikke gå ud over resten af familien, som godt kan lide det. Derfor kastede jeg mig ud i en asiatisk udgave, og den smagte faktisk overraskende godt. Tilbehøret bestemmer du jo helt selv, men vi fik en salat med squash kørt i en spiralizer og gulerødder, ristede edamamebønner og asiatisk pesto.

Thai-marineret laks med asiatisk pesto og grønt

29. marts 2019
: 4

Af:

Ingredienser
  • 4 laksebøffer eller et stort laksestykke
  • ---------- LAKSEMARINADE ----------
  • 3 spsk. god soya
  • 5 dadler (kørt til en jævn masse i en foodprocessor) / alternativ 1 spsk. honning
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. chilisovs (stærk)
  • 2 fed presset hvidløg
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ---------- ASIATISK PESTO ----------
  • 1 dl frisk koriander
  • 1 dl frisk mynte
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • 1 fed hvidløg
  • Skal og saft af 1/2 lime
  • 1/2 dl peanuts
  • 1 dl parmesanost
  • 1 - 2 spsk. olivenolie
  • Salt & peber
  • Evt. lidt revet ingefær
  • ----------SALAT ----------
  • 2 squash
  • 3 gulerødder
  • 2 avocado skåret i skiver.
  • Evt. peanuts som drys
  • ---------- BØNNESNACKS ----------
  • 1 pose frosne edamamebønner
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chilikerner
  • Lidt peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Bland alle ingredienserne til laksemarinaden sammen og lad den trække lidt.
  • Step 2 Anret laksefileterne i et ildfast fad (har du købt et laksestykke, skæres dette ud i passende stykker)
  • Step 3 Tænd ovnen på 195 grader (varmluft).
  • Step 4 Blend alle ingredienserne sammen til den asiatiske pesto og smag til med salt og peber.
  • Step 5 Fordel de frosne edamamebønner på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland dem godt med olie, salt, chili & peber.
  • Step 6 Hæld marinaden ud over laksefileterne og sæt både laks og edamamebønner i ovnen.
  • Step 7 Bag det hele i 18-20 minutter. Hold godt øje undervejs med det hele.
  • Step 8 Imens laves strimler af gulerødder med en kartoffelskræller og squashen laves til strimler i en spiralizer. Bland med avocado skåret i skiver
  • Step 9 Server laksen på en tallerken overhældt med rester af marinaden fra det ovnfaste fad, bland asiatisk pesto i salaten og drys med sprøde edamamebønner – velbekomme!