Tomatsuppe med pesto

Tomatsuppe med pesto

En super suppe spækket med grøntsager – vitaminer & antioxidanter. Har du travlt, behøver du ikke bage tomaterne & peberfrugterne i ovnen, men bare putte dem i gryden med det samme. Men smagen bliver bare lige en tand bedre af at komme en tur i ovnen først.

Tomatsuppe med pesto

29. marts 2019
: 4
: Let

Af:

Ingredienser
  • 1 kg tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 fennikel
  • 2 løg
  • 7 dl bouillon (gerne blandet hønse- og grøntsagsbouillon)
  • 1 stort bundt basilikum (stilkene bruges i suppen, bladene til pestoen)
  • 1/4 - 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 dl frisk timian (kan erstattes af 2 tsk. tørret timian)
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller balsamico
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt & peber
  • Olie til pensling og stegning
  • -------------------------PESTO ------------------------
  • Bladene fra basilikumbundtet
  • 1 dl mandler
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 dl revet parmesan
  • Citronsaft, salt & peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen for 200 grader (overunder-varme).
  • Step 2 Skyl og halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad med den nyskårne overflade opad.
  • Step 3 Vask og rens peberfrugterne, halver dem og læg dem sammen med tomaterne.
  • Step 4 Pensl tomater & peberfrugt med lidt olie, drys med salt & peber og bag dem i ovnen i ca. 1 time.
  • Step 5 Imens forberedes PESTOEN: Pil basilikumbladene af stænglerne men gem endelig stænglerne til suppen. Hak alle ingredienserne undtagen al olien (tilsæt kun 1 spsk.) helt fint i en minihakker. Tilsæt dernæst resten af olien, rør rundt med en ske og smag til med citronsaft, salt & peber.
  • Step 6 Hernæst forberedes resten til suppen: Skær basilikum-stænglerne i mindre stykker. Skær løg, hvidløg og fennikel i større stykker.
  • Step 7 Sæt en elkedel over med 7 dl vand.
  • Step 8 Når tomater & peberfrugterne er ved at være færdige svitses løg, hvidløg & fennikel i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt de hakkede basilikumstængler og svits dem med i ca. 30 sekunder.
  • Step 9 Tilsæt tomater & peberfrugter inkl. al den saft og olie, som er tilbage i ildfaste fad. Pil evt. skindet af peberfrugter & tomater, hvis du ikke vil have det med (jeg bruger det hele for at få alle antioxidanterne med, men det kan godt øge tiden for blendearbejdet).
  • Step 10 Tilsæt kogende vand, bouillonterninger, timian, cayennepeber. Rør rundt og lad det simre så længe som muligt.
  • Step 11 Blend suppen med et stavblender og si den evt. hvis du vil have den 100 % smooth.
  • Step 12 Hæld den tilbage i gryden og tilsæt nu hvidvinseddike/balsamico og creme fraiche og smag til med salt, peber og evt. lidt mere timian.
  • Step 13 Spis suppen med klatter af den lækre hjemmelavede pesto, som røres rundt og drys evt. med lidt ekstra creme fraiche & timian.