Tarmbakterier, sygdomme & sind

Tarmbakterier, sygdomme & sind

Vores tarmflora består af omtrent 2 kg tarmbakterier, som groft sagt kan inddeles i gode og mindre gode/dårlige bakterier. Det essentielle er dog, at der er en harmonisk balance mellem bakteriernes forsvar og angreb, og denne balance afhænger af, hvad vi indtager af mad og drikke.

Det er i tarmen, at størstedelen (ca. 80 %) af vores immunforsvar befinder sig, og forskningen har vist, at bakterier i tyktarmen kan påvirke sygdomme som f.eks. allergi, astma, diabetes, autisme og hjertesygdomme, og at de gode tarmbakterier via kommunikation med hjernen kan kontrollere vores kropsvægt og humør.

De gode tarmbakterier kan kontrollere vores sultfornemmelse og få os til at hige efter den gode mad, som er godt for netop deres bakteriestammer – ligesom de dårlige tarmbakterier kan få os til at hige efter den dårlige mad, som er godt for netop deres bakteriestammer. Det handler om at få skabt en overvægt af de gode tarmbakterier.

Forskningen har endvidere gjort en kobling mellem tarmflora og depression og fundet ud af, at ca. 95% af vores lykkehormon (serotonin) dannes i tarmen.

Alt i alt er vores velbefindende både fysisk som psysisk afhængt af en velfungerende tarm & fordøjelse.

Se meget mere under punktet KOSTVEJLEDNING i toppen af denne side.

 

Jeg tilbyder flere forskellige former for vejledningsforløb – KLIK HER FOR AT SE FORLØB & PRISER